Doctorat de Microbiologia Ambiental i Biotecnologia (DMAB): 2010-11


Branca de coneixement Ciències
Director de la titulació
Menció cap a l'excel·lència MCD2004-00173
Serveis administratius responsables
  • Edifici Mateu Orfila i Rotger
Personal de contacte
Documents d'interès

Programa regulat pel Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials. (format pdf). BOE

9047 . Acord Normatiu del dia 13 de maig de 2009 pel qual es modifica l'Acord normatiu 8771/2008, de 26 de setembre, pel qual s’aprova la normativa pròpia de la Universitat de les Illes Balears sobre estudis de doctorat . (FOU núm 312 del 22 de maig de 2009)

Informació per cursar un doctorat a la UIB:

Per ampliar informació podeu visitar la pàgina web del  Centre d'Estudis de Postgrau

Preus públics per l'any acadèmic 2010-11

Tarifa corresponents a la tutela acadèmica dels programes oficials de doctorat
Segons l‘article 5, del Decret 82/2010, de 25 de juny, pel qual es fixen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per l‘any acadèmic 2010-2011:

* L‘alumnat de doctorat ha de formalitzar la matrícula cada any acadèmic durant el període d‘elaboració de la tesi doctoral en concepte de tutela acadèmica, d‘acord amb la tarifa que s‘estableix en l'annex IV ( 60,00 euros per any acadèmic ) En el supósit d‘impagament, la quantia corresponent romandrà pendent a l‘efecte previst en l‘article 18 d‘aquest Decret. 

* La tarifa establerta en l'annex IV ( 60,00 euros per any acadèmic ) i l'efecte previst en l'article 18 també s'han d'aplicar a la tutela acadèmica de l'alumnat durant el període d'elaboració del projecte de fi de màster o del projecte de fi de carrera, en el supòsit que la defensa del projecte no es pugui realitzar en el mateix any acadèmic en que s'hagi iniciat.

Doctorat distingit amb la Menció de Qualitat pel Ministeri d'Educació i Ciència  = Doctorat distingit amb la Menció de Qualitat pel Ministeri d'Educació i Ciència   Aneca - MEC

Descriptor de la titulació

Criteris d'admissió

Són els que s‘estableixen amb caràcter general al Reial Decret 1393/2007, de 29 d‘octubre, a més dels criteris d‘admissió que estableixi la Comissió Acadèmica de la titulació.

 

Objectius generals

Els objectius del doctorat són:

  • Demostrar una comprensió sistemàtica de la microbiologia, dominar les aptituds i els mètodes d’investigació en microbiologia i ser capaços de concebre, dissenyar, implementar i adaptar un procés d‘investigació amb plena integritat acadèmica.
  • Mitjançant l’activitat investigadora, realitzar aportacions científiques que ampliïn les fronteres del coneixement i publicar articles en revistes indexades d’àmbit nacional o internacional.
  • Ser capaç d’analitzar, avaluar i sintetitzar, de manera crítica, idees noves i complexes i comunicar les aportacions científiques a altres microbiòlegs, al conjunt de la comunitat acadèmica i a la societat.
  • Finalment, ser capaç de promoure, en contextos acadèmics i professionals, avenços tecnològics, socials o culturals a la societat del coneixement.

 

El doctorat actual compta amb Menció de Qualitat del Ministeri d‘Educació i Ciència, Ref. Nº MCD2004-00173

Branca de coneixement: Ciències

 

Línies de recerca

  • Infecció i immunitat, principalment els mecanismes de patogenicitat bacteriana en diferents tipus d’infeccions, inclosa la interacció dels patògens amb els sistemes cel·lulars i humorals de l’hoste.
  • Mecanismes d’acció i resistència als antimicrobians.
  • Epidemiologia molecular. Caracterització de la disseminació de les infeccions amb tècniques moleculars.
  • Fisiologia bacteriana, principalment la degradació bacteriana d’hidrocarburs. Això comprèn des d&dsquo;estudis de bioremediació in situ fins a la caracterització geneticobioquímica de vies degradatives, fent especial atenció als mecanismes moleculars d’adaptació dels bacteris a condicions d’estrès.
  • Taxonomia bacteriana i implicacions ecològiques.
  • Ecologia microbiana. Composició de les comunitats microbianes i la seva evolució temporal mitjançant tècniques fisiològiques i de biologia molecular. Indicadors biològics de contaminació antropogènica.
  • Mètodes moleculars per a la detecció i identificació de patògens i d’additius alimentaris.
  • Genètica bacteriana. Aplicació de tècniques moleculars per a la caracterització de gens bacterians.

 

Processos administratius i altres dades d'interès

Professor coordinador ECTS

Dr. Rafael Bosch

Departament  Departament de Biologia, UIB.
Telèfon  (34) 971 17 2738
E-mail  rbosch arroba uib.es

 

Més informació

Centre d’Estudis de Postgrau . 971 17 27 76, 971 17 33 36, postgrau arroba uib.es

 

 

Formulari per a la presentació de suggeriments sobre el programa

Sistema de garantia de qualitat

Composició nominal de la Comissió de Garantia de Qualitat (CGQ)

Responsable de qualitat  Rafael Bosch Zaragoza
PDI  Jorge Lalucat Jo
PDI  Sebastián Albertí Serrano
PAS  Margalida Prohens López
Alumne  Cristina Turpín Navarro

Comentaris i suggeriments

A la UIB volem escoltar els comentaris i suggeriments que vulgueu fer per poder millorar els nostres estudis i la informació que donam sobre els mateixos.
Si voleu ajudar-nos a millorar o teniu qualque cosa a dir, podeu fer-ho al formulari de contacte sobre els estudis de doctorat a la UIB