Doctorat d'Enginyeria Electrònica (DEEL): 2011-12


Branca de coneixement Enginyeria i Arquitectura
Òrgan(s) proponent(s)
Caràcter

Doctorat conjunt - Interuniversitari

Director de la titulació
Menció cap a l'excel·lència MEE2011-0690 BOE-253 de 20/10/2011 resolució 16518
BOE publicació
Serveis administratius responsables
  • Edifici Mateu Orfila i Rotger
Personal de contacte
Documents d'interès

Programa regulat pel Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials. (format pdf). BOE

9047 . Acord Normatiu del dia 13 de maig de 2009 pel qual es modifica l'Acord normatiu 8771/2008, de 26 de setembre, pel qual s’aprova la normativa pròpia de la Universitat de les Illes Balears sobre estudis de doctorat . (FOU núm 312 del 22 de maig de 2009) FOU

Informació per cursar un doctorat a la UIB:

Per ampliar informació podeu visitar la pàgina web del  Centre d'Estudis de Postgrau

Preus públics per l'any acadèmic 2011-12

Tarifa corresponents a la tutela acadèmica dels programes oficials de doctorat
Segons l‘article 5, del Decret 64/2011, de 10 de juny, pel qual s'actualitzen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per l‘any acadèmic 2011-2012:

* L’alumnat de doctorat ha de formalitzar una matrícula cada any acadèmic en concepte de tutela acadèmica durant el període d’elaboració de la tesi doctoral, d’acord amb la tarifa que s’estableix a l’annex IV ( 62,16 euros per any acadèmic BOIB Num.87 - 11-06-2011 ). En el supòsit d’impagament, la quantia corresponent romandrà pendent a l’efecte previst a l’article 18 d’aquest Decret.

* La tarifa establerta en l’annex IV ( 62,16 euros per any acadèmic BOIB Num.87 - 11-06-2011 ) i l’efecte previst a l’article 18 també s’han d’aplicar a la tutela acadèmica de l’alumnat durant el període d’elaboració del treball de fi de màster, del treball de fi de grau o del projecte de fi de carrera i a la realització de les pràctiques externes en el supòsit que els treballs o les pràctiques no es puguin finalitzar en el mateix any acadèmic en què s’hagin iniciat.

Podeu consultar el text complet en el BOIB Num.87 - 11-06-2011

Descriptor de la titulació

El programa de doctorat en Enginyeria Electrònica UPC-UIB és la continuació del programa interuniversitari UPC-UIB-URV, que va obtenir la menció de qualitat del Ministeri d'Educació durant el període 2004-2007. Aquest programa de doctorat forma part en l'actualitat del programa oficial de postgrau de ciències experimentals i tecnològiques de la UIB.

Des d'un punt de vista docent, el programa de doctorat és format per un conjunt d'assignatures orientades a la formació en investigació que recullen l'experiència adquirida en el programa anterior a extingir i que formen part del Màster Interuniversitari en Enginyeria Electrònica . Aquest màster es va impartir per primera vegada durant el curs 2006-2007 a la UPC i ara s'imparteix per primera vegada a la UIB. El programa de doctorat que ha esdevingut aquest màster sí que es va impartir durant el curs 2006-2007 a la UIB.

El programa de doctorat està organitzat en quatre àmbits temàtics, que són:

  • Electrònica de Potència
  • Dispositius i Microsistemes
  • Circuits i Sistemes Integrats
  • Instrumentació i Mesures

Justificació de la necessitat del programa

Les motivacions que justifiquen la necessitat d'aquest programa de doctorat poden resumir-se en els punts següents:

  1. El caràcter essencial i transversal dels coneixements d‘electrònica en amplis sectors socioeconòmics estratègics

    Atès el caràcter transversal de l'electrònica, els coneixements científics i tecnològics d'aquesta disciplina, tant en el seu vessant fonamental com aplicat, són cabdals en molts sectors, entre els quals s'han de destacar, entre d'altres, els relacionats amb les tecnologies de la informació i comunicacions (TIC), l'automatització industrial, l'electromedicina, les energies renovables i el sector aeroespacial. Moltes de les empreses relacionades amb aquests sectors són de tecnologia punta i presenten una dinàmica d'innovació molt ràpida en un mercat altament competitiu, dinàmica a la qual només es pot arribar incloent un fort component d'investigació en les seves activitats i que justifica la necessitat de formació d'investigadors. D‘altra banda, aquests sectors són essencials a la societat de la informació i contribueixen de forma decisiva a la sostenibilitat de recursos, fet que els confereix un alt potencial de creixement, motiu pel qual formen part dels objectius estratègics de diferents agents governamentals (UE, Estat, comunitats autònomes). És per tant raonable preveure la necessitat d'investigadors altament qualificats que desenvolupin les seves activitats en aquests sectors i que contribueixin a l'avenç cientificotecnològic i socioeconòmic a partir dels coneixements i habilitats de l'enginyeria electrònica i les seves aplicacions.

  2. El format acadèmic homologable a nivell europeu

    El format acadèmic del programa s'emmarca en l'espai europeu d'educació superior, compartit ja per nombroses universitats europees, i millora la mobilitat d'estudiants i investigadors per la Unió Europea, de manera que constitueix un atractiu per a estudiants de la resta del món. El programa facilita, per tant, la importació d'estudiants i l'exportació d'investigadors a la Unió Europea.

  3. La rellevància de les especialitats proposades i els seus referents acadèmics internacionals 

    L'interès i l'oportunitat de les especialitats proposades es justifica tant pel seu contingut temàtic com per l'oferta acadèmica d'especialitzacions similars a nivell de postgrau per part d'altres universitats europees, tal com es detalla a continuació:

    Especialització en Electrònica de Potència :

    Els convertidors de potència són presents en totes les fonts d'alimentació i en qualsevol equip electrònic, en qualsevol sector d'aplicació (industrial, comunicacions, aeronàutic, automòbil, tracció elèctrica, etc.). Actualment la importància d'aquest camp s'ha incrementat a causa de la crisi energètica i s'orienta a l'augment del rendiment de tot tipus d'accionaments i de sistemes de producció, en particular d'energies renovables, transport i ús de l'energia elèctrica. Així mateix l'electrònica de potència és de gran importància en els sectors aeronàutic i aeroespacial, considerats estratègics a Europa. La formació d'investigadors d'alt nivell en aquest camp resulta, per tant, primordial.

    Com a referents acadèmics europeus poden esmentar-se els següents:

    • Master in Power Electronics & Drives, Universitat d‘Aalborg (Finlàndia)
    • Master in Power Electronics & Drives, Universitat de Notthingham (Anglaterra)

    Especialització en Dispositius i Microsistemes :

    Els dispositius semiconductors (SC) i els sistemes microelectromecànics (MicroElectroMechanical Systems, MEMS) van adquirint cada vegada més importància a la societat actual. Els primers poden trobar-se integrats als xips dels microprocessadors, i els segons, als sensors intel·ligents, integrant el sensor i/o actuador micromecanitzat i el circuit elèctric de processament i control. Així mateix també poden trobar-se en aplicacions de les tecnologies de la informació i comunicacions (TIC) (dispositius optoelectrònics i d'alta freqüència, filtres de RF i subsistemes de transmissió òptica MEMS) o bé industrials (dispositius SC de potència i sensors SC MEMS). Els àmbits d'aplicació són molt diversos i poden abastar des de la instrumentació biomèdica fins a l'aeroespacial, incloent el camp de les energies renovables (cèl·lules fotovoltaiques). La tecnologia de fabricació d'aquests dispositius es troba en constant evolució. Actualment la nanotecnologia està substituint gradualment la microtecnologia. Aquesta ràpida evolució es veu beneficiada per l'aparició de nous materials i composts, com per exemple els SC orgànics, que juntament amb les noves tecnologies de fabricació estan augmentant el ventall d'aplicacions i l'impacte en la nostra societat.

    Com a referents acadèmics europeus poden esmentar-se els següents:

    • Msc in Micro & Nanotechnology, Institute of Microtechnology, Universitat de Neuchâtel (Suïssa)
    • Msc of Microsystems Engineering, Vestfold University College (Noruega)

    Especialització en Circuits i Sistemes Integrats :

    Els circuits i sistemes integrats, sistemes incrustats (embedded), intel·ligents i adaptables s'estan implantant progressivament en tots els àmbits de la vida quotidiana. Sistemes mòbils de comunicació de veu i dades, sistemes que captin i presentin informació, sistemes que facilitin l'augment sensorial en persones amb disminució, etc. Aquesta computació ubiqua (ambient intelligence) requereix solucions tecnològiques a nivell de circuit, subsistemes, arquitectura, d'integració, de robustesa i de paradigmes de computació. La llei de Moore, que preveu un creixement exponencial de les tecnologies integrades de silici i que s'ha complert durant més de quatre dècades, probablement seguirà sent vàlida durant uns anys més. Més endavant, és possible que deixi pas a alternatives que s'estan configurant, com són les diverses incipients nanotecnologies. Per tant, és clar que aquest atractiu escenari de constant evolució planteja importants reptes i per tant grans oportunitats d'investigació, d'innovació i de negoci.

    Com a referents acadèmics europeus poden esmentar-se els següents:

    • Master Program in System-On-Xip Design, School on Information & Communication Techynology, KTH, Suècia
    • Master Program on Electronics & Microelectronics, École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Suïssa
    • Master Program, Department of Information Technology & Electrical Engineering, Swiss Federal Institute of Technology (ETH), Suïssa
    • Master of Science in System-Level Integration, Institute for System Level Integration, Universitat d'Edimburg (Regne Unit)

    Especialització en Instrumentació i Mesures :

    La instrumentació electrònica és una disciplina molt transversal. No obstant això, existeixen societats científiques especialitzades en mètodes de mesura i disseny d'equips, com l'Instrumentation & Measurement Society de l‘IEEE, que organitza dos congressos internacionals anuals on es presenten cap a uns dos mil treballs d'investigació en diversos àmbits relacionats amb la ciència i tecnologia de les mesures i edita una revista sobre aquests temes. Altres organitzacions com l'Institute of Physics o l'American Institute of Physics també tenen publicacions de prestigi especialitzades en instrumentació.

    Com a referents acadèmics europeus poden esmentar-se els següents:

    • Master of Measurement & Control Engineering, Universitat de Twenthe
    • Master's Degree in Physics & Applications Spécialité: Sensors, Measurement & Instrumentation, Universitat Pierre i Marie Curie (UPMC-França)
    •  
  4. Altres punts forts

    A part dels que hem dit anteriorment, poden esmentar-se els següents punts forts de la proposta:

    • Els candidats poden provenir d'un ampli ventall de titulacions.
    • Les diferents especialitats proposades permeten una sinergia entre coneixements complementaris que milloren la investigació en un camp tan multidisciplinari com el de l'electrònica.
    • L'articulació del programa entorn de l'activitat en investigació de grups d'investigació competitius i reconeguts internacionalment constitueix una garantia de qualitat i d'actualització permanent de coneixements.

Criteris d'admissió

Aquest doctorat s'adreça a totes les persones interessades a aprofundir els seus coneixements en el camp de l'enginyeria electrònica i que compleixin els requisits generals i específics d'accés.

S'admeten diferents procedències dels estudiants, si bé el perfil ideal és el procedent d'una enginyeria (o enginyeria tècnica 180 ECTS) relacionada de qualque manera amb temes lligats amb el camp de l'electrònica. També s'admetran llicenciats de ciències amb coneixements més o menys avançats d'electrònica. Segons la seva àrea de procedència i el seu currículum acadèmic, l'accés al Màster podrà realitzar-se en diferents semestres. En el cas d'estudiants estrangers, s'admetran els que tinguin estudis de bachelor procedents dels àmbits de l'enginyeria elèctrica, informàtica i Física aplicada.

L'accés al semestre d'especialització serà possible per als estudiants admesos en el programa oficial de postgrau per realitzar el doctorat que requereixin complements de formació.

Els candidats poden presentar la seva preinscripció i la Comissió d'Estudis avaluarà i proposarà en cada cas la trajectòria curricular més apropiada d'acord amb els coneixements i competències presentats pel candidat. La Comissió d'Estudis podrà sol·licitar, si ho considera oportú, una entrevista amb el candidat, una vegada elevat el seu informe al consell de departament.

Els candidats han de presentar una preinscripció, telemàticament o personalment, al Centre d'Estudis de Postgrau . Si no han cursat els estudis de grau a la UIB, han de presentar una fotocòpia compulsada dels documents acreditatius de la seva titulació i un certificat acadèmic de la universitat emissora de la titulació esmentada.

La Comissió d'Estudis analitzarà les sol·licituds presentades, inclosos els casos de convalidació i reconeixement de crèdits. Es valoraran els mèrits presentats pels candidats a cada preinscripció i s'elevarà la proposta d'acceptació, si escau, al consell de departament de Física. Aquesta proposta anirà acompanyada de la trajectòria curricular per a aquells estudiants que no estiguin en possessió d'una titulació amb el perfil més adequat per iniciar el Màster Universitari d' Enginyeria Electrònica .

L'òrgan de coordinació acadèmica (OCA) elegirà anualment els tutors del màster i assignarà a cadascun un màxim de 10 alumnes.

Els professors que estan en possessió del títol de doctor amb una antiguitat mínima de dos anys i que vulguin dirigir una memòria de fi de màster hauran de comunicar el títol del tema a la Comissió d'Estudis. La Comissió d'Estudis farà pública la llista de temes oferts i durant el primer semestre l'estudiant haurà de comunicar l'elecció al seu tutor. En el cas d'estudiants que hagin de cursar dos anys de màster per estar en possessió d'un títol de grau amb 180 crèdits, el tema de la memòria s'elegirà a l'inici del segon any acadèmic.

Si el nombre de temes oferts és inferior al d'estudiants matriculats de la memòria de fi de màster, la Comissió d'Estudis establirà, havent-se posat d'acord prèviament amb els professors del màster l'antiguitat dels quals com a doctors superi els dos anys, els temes necessaris per correspondre a la demanda establerta.

Criteris de lectura de tesi

Semestre projecte: Treball de fi de Màster - Treball de doctorat (DEA)

  • Durant l'últim semestre del programa l'estudiant haurà de realitzar una treball de fi de màster o treball de doctorat, ja sigui sota la direcció d'un professor del programa o bé en una empresa, institució de recerca, etc. local o estrangera. El treball de fi de màster acabarà amb l'entrega d'una memòria, fent-ne la defensa pública i amb l'avaluació d'un tribunal.

Objectius generals

Objectius generals

Aquest doctorat interuniversitari té com a objectiu formar personal de recerca en les àrees d'especialització vinculades al disseny i assaig de circuits i sistemes electrònics, electrònica de potència, dispositius i microsistemes i instrumentació electrònica.

L'objectiu principal del programa consisteix en la formació d'especialistes nacionals i internacionals amb competència en les seves àrees d'investigació a nivell internacional, formar professionals amb capacitat com a investigadors, amb capacitat de desenvolupar nous productes i serveis en els àmbits temàtics en que s'estructura el programa, és a dir, Electrònica de Potència, Dispositius i Microsistemes, Circuits i Sistemes Integrats i Instrumentació i Mesures. Les competències que adquiriran les persones que obtinguin la titulació es poden resumir en dos apartats, les específiques i les transversals. Les específiques es resumeixen en:

  • Capacitat d'identificar, formular i resoldre de forma òptima problemes en els àmbits de la tecnologia electrònica i l'enginyeria electrònica.
  • Capacitat d'adaptació a l'evolució ràpida de les tecnologies electròniques i els mercats de les tecnologies de la informació i de les comunicacions.
  • Capacitat d'elaborar i transmetre documentació tècnica.
  • Capacitat per realitzar i dirigir projectes.
  • Capacitat per entendre l'enginyeria com una activitat econòmica i empresarial, sense oblidar aspectes socials, d‘ètica i de sostenibilitat.
  • Capacitat de raonament crític per analitzar i valorar distintes alternatives.
  • Capacitat creativa i innovadora per crear productes i serveis.
  • Capacitat de lideratge i de treball en equips multidisciplinaris.
  • Capacitat d'aprenentatge al llarg de la vida: habilitat per seguir estudiant de forma autònoma per a la formació continuada.

Les competències transversals són:

  • Analitzar i valorar diferents alternatives.
  • Raonar críticament.
  • Trobar les solucions òptimes a problemes i projectes complexos.
  • Crear i innovar en productes i serveis.
  • Adaptar-se a la ràpida evolució de les tecnologies electròniques i els mercats de les TIC.
  • Redactar projectes i documentació tècnica.
  • Presentar oralment resultats, productes o serveis amb claredat i fluïdesa tant en audiències especialitzades com no especialitzades.
  • Generar documentació i presentar-la amb ajut del software i les eines informàtiques adients.
  • Expressar-se amb fluïdesa en una tercera llengua.
  • Treballar en equips multidisciplinaris i exercir el lideratge.
  • Aprendre al llarg de la vida.
  • Gestionar recursos i projectes.
  • Actuar amb ètica professional i analitzar la dimensió social de la seva activitat.
  • Fomentar la internacionalització i la mobilitat.

Sortides professionals

Els postgraduats i postgraduades d'aquest màster seran experts en l'àmbit de l'enginyeria electrònica, camp en el qual podran exercir la seva activitat de recerca en empreses i organismes públics i privats.

Objectius particulars de cada curs

Aquests objectius estan especificats als programes de les assignatures, que es poden consultar directament des de la pàgina web.

Estructura del programa

El doctorat que es presenta consta de 120 crèdits estructurats en quatre semestres (cada un de 30 crèdits): semestre pont, semestre nucli, semestre d'especialització i semestre projecte. Els dos primers semestres són de contingut curricular obligatori en funció del nivell d'accés, mentre que el d'especialització preveu l'orientació de recerca en quatre especialitats: Electrònica de Potència, Dispositius i Microsistemes, Circuits i Sistemes Integrats, Instrumentació i Mesures. Es poden consultar les assignatures corresponents a cada un dels semestres a l'apartat " Assignatures " del Màster Universitari d'Enginyeria Electrònica .

Semestre pont

  • L'objectiu d'aquest semestre és anivellar estudiants de diverses procedències i preparar-los per assolir els requisits que es necessiten per superar el semestre següent, que és el semestre en què s'imparteixen els coneixements fonamentals. Als estudiants que ja hagin assolit parcialment o totalment els coneixements de les assignatures d'aquest semestre en estudis o titulacions previs, hom els reconeixerà parcialment o totalment aquest semestre.

Semestre nucli

  • En aquest semestre s'introdueixen els coneixements avançats (nivell de postgrau) de l'Enginyeria Electrònica. És format per un conjunt de sis assignatures que abasten la major part de les temàtiques centrals de l'Enginyeria Electrònica.

Semestre d'especialització

  • L'estudiant, d'acord amb el seu tutor, ha d'escollir 4 assignatures (20 ECTS).

Semestre projecte: Treball de fi de Màster - Treball de doctorat (DEA)

  • Durant l'últim semestre del programa l'estudiant haurà de realitzar una treball de fi de màster o treball de doctorat, ja sigui sota la direcció d'un professor del programa o bé en una empresa, institució de recerca, etc. local o estrangera. El treball de fi de màster acabarà amb l'entrega d'una memòria, fent-ne la defensa pública i amb l'avaluació d'un tribunal.

La resta de crèdits els podrà obtenir cursant qualsevol assignatura de les especialitats de recerca o d'optatives d'altres estudis relacionats, sempre d'acord amb el seu tutor.

Cal remarcar que aquest és el semestre d'especialització que s'imparteix a la UIB. Els semestres nucli corresponents a orientació de recerca s'imparteixen a la UPC considerant les quatre especialitats esmentades. Les assignatures que es cursen són, per a cada especialització, les que s‘indiquen a continuació. L'estudiant que vulgui, pot cursar assignatures de les especialitzacions que es cursen només a la UPC.

Especialitat Electrònica de Potència

  • Energy Management for Information and Communication Systems
  • Convertidors d'Energia en Corrent Altern: Disseny, Control mitjançant DSP i Aplicacions
  • Compatibilitat Electromagnètica en Sistemes de Control i Potència
  • Control de Potència en Sistemes d'Energies Renovables
  • Conversió d'Energia i Accionaments
  • Modelat, Simulació i Control de Sistemes Electrònics de Potència
  • Qualitat de Potència a la Xarxa Elèctrica

Especialitat Dispositius i Microsistemes

  • Microsistemes (MEMS) i Nanosistemes (NEMS)
  • Micro i Nanosensors i Actuadors
  • Micro i Nanotecnologies
  • Dispositius Semiconductors de Potència
  • Conceptes Avançats de Semiconductors
  • Cèl·lules Solars: Dispositius i Tecnologies
  • Sistemes Fotovoltaics
  • Dispositius Optoelectrònics i d'Alta Freqüència

Especialitat Circuits i Sistemes Integrats

  • VLSI Analog Design / Disseny Analògic VLSI
  • Sistemes Digitals Avançats
  • Disseny Digital d'Alt Nivell
  • Sistemes Electrònics per al Tractament de la Informació. Microprocessadors i DSP
  • Disseny Analògic Avançat
  • Circuits per a Comunicacions
  • RF Communication Systems On-Chip
  • Circuits per a la Gestió de la Potència Integrada (On-Chip)
  • Test i Tolerància a Falles
  • Advanced EDA Tools and Methods for ICs / Mètodes i Eines Avançats de CAD per a CI
  • Implementació Física de Sistemes Integrats Nanomètrics
  • Sistemes Intel·ligents

Especialitat Instrumentació i Mesures

  • Teoria i Tecnologia Avançades dels Sistemes de Mesura
  • Circuits per a la Caracterització Elèctrica i Òptica de Materials
  • Sistemes Ultrasònics. Instrumentació i Aplicacions
  • Interferències en Sistemes d'Instrumentació. Mesura, Simulació i Reducció
  • Sistemes d'Instrumentació Oceanogràfica i Aeroespacial
  • Electrònica de l'Automòbil
  • Compatibilitat Electromagnètica
  • Sensors, Actuadors i Microprocessadors. Aplicació a la Robòtica
  • Bioenginyeria

Línies de recerca

A més de les línies d'investigació pròpies del Màster, que es corresponen amb les quatre especialitats que s'imparteixen, cal mencionar les línies de recerca dels grups d'investigació lligats amb la docència del Màster, que es poden resumir en les següents:

A la UIB

  • Disseny microelectrònic
  • Tècniques de test avançat en circuits microelectrònics
  • Models de consum per a dispositius i circuits integrats
  • Instrumentació i control
  • Robòtica industrial
  • Enginyeria de sistemes
  • Comunicacions industrials

A la UPC

  • AHA - Arquitectures Hardware Avançades
  • EPIC - Disseny de circuits analògics integrats i de convertidors de potència commutats
  • GREP - Grup de Recerca en Electrònica de Potència
  • GRUP ISI - Grup d'Instrumentació, Sensors i Interfícies
  • GSS - Grup Sistemes Sensors
  • HIPICS - Grup de Circuits i Sistemes Integrats d'Altes Prestacions
  • IEB - Instrumentació Electrònica i Biomèdica
  • MCIA - Grup d'Accionaments Electrònics i Aplicacions Industrials
  • MNT - Grup de Recerca en Micro i Nanotecnologies
  • QINE - Disseny de Baix Consum, Test, Verificació i Tolerància a Falles
  • SARTI - Sistemes d'Adquisició Remota i Tractament de la Informació
  • SEPIC - Sistemes Electrònics de Potència i de Control
  • TIEG - Grup d'Electrònica Industrial Terrassa

Tutoria de tesi

Com que es tracta d‘un màster interuniversitari, els professors doctors amb capacitat per tutoritzar tesis doctorals i treballs d'investigació es troben en ambdues universitats. Així, trobam:

A la UI

  • Alorda Ladaria, Bartomeu
  • Bota Ferragut, Sebastià
  • Calvo Ibáñez, Óscar
  • Crespí Cladera, Rafel
  • Garcia Moreno, Eugeni
  • González Cid, Yolanda
  • Isern Riutort, Eugeni
  • Oliver Codina, Gabriel
  • Ortiz Rodríguez, Alberto
  • Roca Adrover, Miquel
  • Rosselló Sanz, Josep Lluís
  • Segura Fuster, Jaume

A la UPC

  • Alarcon Cot, Eduard
  • Alcubilla González, Ramon
  • Altet Sanahujes, Josep
  • Aragonès Cervera, Xavier
  • Arias Pujol, Antoni
  • Balado Suárez, Luz M.
  • Balcells Sendra, Josep
  • Bermejo Sánchez, Sergio
  • Biel Solé, Domingo
  • Bordonau Farrerons, Josep
  • Bragos Bardia, Ramon
  • Cabestany Moncusí, Joan
  • Calderer Cardona, Josep
  • Carrasco López, Juan Antonio
  • Casas Piedrafita, Jaime Óscar
  • Castañer Muñoz, Luis
  • Castilla Fernández, Miquel
  • Chávez Domínguez, Juan Antonio
  • Cosp Vilella, Jordi
  • Domínguez Pumar, Manuel M.
  • Fernández Chimeno, Mireya
  • Figueras Pàmies, Joan
  • Gago Barrio, Javier
  • García de Vicuña Muñoz de la Nava, José Luis
  • Garcia González, Miquel À.
  • García Hernández, Miguel J.
  • Garcias Salvà, Pau
  • Gasulla Forner, Manuel
  • González Díez, David
  • González Jiménez, José Luis
  • Guinjoan Gispert, Francesc
  • Jiménez Serres, Vicente
  • López García, Mariano
  • López González, Juan Miguel
  • Lupon Roses, Emili
  • Madrenas Boadas, Jordi
  • Manich Bou, Salvador
  • Manuel Lázaro, Antonio
  • Masana Nadal, Francesc
  • Mateo Peña, Diego
  • Moll Echeto, Francesc
  • Moreno Arostegui, Juan Manuel
  • Moreno Eguilaz, Juan M.
  • Ortega Redondo, Juan Antonio
  • Ortega Villasclaras, Pablo Rafael
  • Pallàs Areny, Ramon
  • Parisi Baradad, Vicenç
  • Pindado Rico, Rafael
  • Piqué López, Robert
  • Pons Nin, Joan
  • Pou Fèlix, Josep
  • Poveda López, Alberto
  • Prat Viñas, Lluís
  • Puigdollers González, Joaquim
  • Ramos Castro, Juan José
  • Riu Costa, Pere Joan
  • Rius Vázquez, Josep
  • Rodríguez Martínez, Àngel
  • Rodríguez Montañès, Rosa
  • Romeral Martínez, J. L.
  • Rosell Ferrer, Javier
  • Rubio Sola, José Antonio
  • Salazar Soler, Jorge
  • Silva Martínez, Ferran
  • Silvestre Berges, Santiago
  • Torrents Dolz, Josep M.
  • Turo Peroy, Antonio
  • Vidal Lopez, Eva
  • Voz Sánchez, Cristóbal

Processos administratius i altres dades d'interès

 

Professor/a coordinador/a del programa:

 Dr. Jaume Segura Fuster

Telèfon  971 17 2530
Departament  Departament de Física
E-mail  jaume.segura arroba uib.es

Formulari per a la presentació de suggeriments sobre el programa

Formulari de suggeriment o queixa

  • http://postgrau.uib.es/digitalAssets/196/196336_queixes_suggeriments_ca.doc

 

Sistema de garantia de qualitat

Composició nominal de la Comissió de Garantia de Qualitat (CGQ)

Responsable de qualitat  Julián Proenza Arenas
PDI  Josep Lluis Rosselló Sanz
PDI  Bartomeu Alorda Ladaira
PDI  Jaume Verd Martorell
PAS  Margalida Prohens López
Alumne  Xavier Gili Pérez

Comentaris i suggeriments

A la UIB volem escoltar els comentaris i suggeriments que vulgueu fer per poder millorar els nostres estudis i la informació que donam sobre els mateixos.
Si voleu ajudar-nos a millorar o teniu qualque cosa a dir, podeu fer-ho al formulari de contacte sobre els estudis de doctorat a la UIB